Hoe zetten we mensen in hun kracht?

‘Het begeleiden van de zanggroep geeft me ontzettend veel voldoening en geluk’

Het beste recept voor de gezondheidsklachten van Monique van der Meulen? Combiwel! Dat vond de huisarts van Monique toen hij Combiwel aan haar voorschreef. Hoewel Monique eerst sceptisch was, is ze nu enorm enthousiast. Op aanraden van welzijnscoach Monique Hammer zette ze een zanggroep op in De Boeg met behulp van buurtbudget. Wat betekent de zanggroep voor vrijwilliger Monique?

 

Monique en Monique

Vanwege gezondheidsklachten moest Monique afscheid nemen van haar werk als psychiatrisch verpleegkundige. Via Welzijn op Recept kwam ze in contact met Monique van Combiwel. Samen gingen ze op zoek naar wat ze nog wél kon doen en waar ze energie van kreeg.

 

‘Het werd al snel duidelijk dat Monique gek is op zingen’, vertelt welzijnscoach Monique. ‘Ik vroeg haar of ze interesse had in het oprichten van een zanggroep met behulp van buurtbudget. Vanuit dat budget worden allerlei plannen voor de buurt bekostigd. Ze vond het eerst doodeng, maar het is haar gelukt. Ik zie haar nu als mijn collega.’

 

Zanggroep in De Boeg

Naar de zanggroep in De Boeg komen veelal ouderen met dementie tussen de 60 en 94 jaar oud. De groep komt 1 keer per week bij elkaar om 2 uur lang te zingen. ‘Ik heb nu 2 keer het buurtbudget aangevraagd’, vertelt vrijwilliger Monique. ‘Van dat geld heb ik een tablet en een box aangeschaft.’ Daarnaast koopt ze ook elke week wat lekkers voor bij de koffie. Zo blijft deelnemen aan de zanggroep gratis. Dat vindt ze belangrijk, want veel eenzame ouderen hebben het niet zo breed.

 

Dankzij de zanggroep heeft Monique weer het gevoel iets te kunnen betekenen voor de maatschappij. ‘Na afloop ben ik afgepeigerd en ga ik hangend over mijn scootmobiel naar huis’, vertelt ze. ‘Maar dat maakt me niet uit, want het geeft me ontzettend veel voldoening en geluk.’

 

Meer weten?

Benieuwd naar het verhaal van Monique? Bekijk de video hieronder >>

vimeo-video-thumbnail