Hoe koppelen we vrijwilligers aan buurtbewoners?

'Ik veer helemaal op als ik conversatie heb met mensen’

De medewerkers van Combiwel hebben een groot netwerk. Mede dankzij dat netwerk kunnen ze elke dag mensen een beetje gelukkiger maken. Zo bracht buurtwerker en welzijnscoach Henriette Kruijt vrijwilliger Maaike in contact met de 94-jarige IJsbrand. Hoe komt zo’n match tot stand?

 

Welzijnscoaches

Onze welzijnscoaches gaan op zoek naar de behoeftes van iemand. Waarom wil je graag vrijwilligerswerk doen? Of wat heb je nodig van een vrijwilliger? De eerste stap is het voeren van een kennismakingsgesprek. Daarna ontdekken we samen wat voor activiteit bij je past en waar je gelukkig van wordt.

 

Maaike en IJsbrand

Maaike Langereis en IJsbrand Rogge kwamen allebei in contact met Combiwel via Welzijn op Recept. Dit is een landelijk kennisnetwerk waar artsen en andere zorgverleners uit kunnen putten zodat ze patiënten met psychosociale klachten kunnen doorverwijzen naar een welzijnscoach.

Vanwege restklachten na een hersenschudding ging Maaike langs bij psychosomatisch fysiotherapeut Rachel. Zij merkte dat er meer speelde dan alleen fysieke klachten en bracht Maaike in contact met Combiweller Henriette. Door bij Maaike op huisbezoek te gaan kwam Henriette erachter dat ze graag een oudere wilde ondersteunen. Al snel legde Henriette de link met IJsbrand, die graag zijn verhalen wilde delen over vroeger. Hij had behoefte aan sociaal contact, terwijl Maaike op zoek was naar zingeving. Een ideale match!

 

IJsbrand

Helaas is IJsbrand na een kort ziekbed in januari 2024 overleden. Zoals vanzelfsprekend is zijn overlijden ook verdrietig voor Maaike. We troosten ons met het idee dat IJsbrand ontzettend nieuwsgierig was naar het hiernamaals. Voor zijn dood heeft hij toestemming gegeven om de video toch te publiceren.

Zodra Maaike dit heeft verwerkt en op haar aangeven kijken we of zij met iemand anders weer maatjes kan worden.

 

Meer weten?

Benieuwd wat Combiwel voor buurtbewoners betekent? Maaike en IJsbrand vertellen erover. Bekijk de video hieronder >>

vimeo-video-thumbnail