Communitybuilding in Osdorperhof

'Combiweller Wasilis weet altijd de juiste mensen te vinden'

Leo en Ans Schrader zitten in het bestuur van Stichting Omnibus. Een stichting die zich inzet voor communitybuilding in het appartementencomplex Osdorperhof. Leo en Ans organiseren er activiteiten en zijn daarnaast ook bezig met het opzetten van een ambitieus zorgplan. Voor ondersteuning kunnen ze altijd terecht bij Combiweller Wasilis Psathas.

 

Activiteiten voor buurtbewoners

Leo en Ans wonen zelf al jaren in het complex voor 55-plussers. Ze zijn lid van de bewonerscommissie en helpen mee met het organiseren van diverse activiteiten. Van moestuinproject tot happy-hour op vrijdagmiddag én een muziekfestival in de binnentuin. Stuk voor stuk activiteiten die voor alle bewoners toegankelijk zijn.

Opzetten zorgplan

En Leo en Ans doen meer dan alleen het organiseren van activiteiten. Het echtpaar is bezig om een zorgplan op te zetten in het complex. Met als doel: een fijne plek creëren voor ouderen met leuke activiteiten én goede zorg om de hoek. ‘Het is belangrijk dat we voor ons zorgplan veel vrijwilligers uit de buurt vinden’, vertelt Ans. ‘En daar hebben we Wasilis van Combiwel hard voor nodig. Hij weet altijd de juiste mensen te vinden.’

 

Meer weten?

Benieuwd naar het verhaal van Leo en Ans? Bekijk de video hieronder >>

vimeo-video-thumbnail