Blij dat je in de buurt bent

Welkom op de pagina werken bij Combiwel Buurtwerk en hartelijk dank voor je belangstelling voor onze vacatures. Onze vacatures staan op de website van onze moederorganisatie Combiwel Amsterdam: vacaturepagina.

Werken voor onze samenleving, ook in coronatijd

Monique de Vries

Monique de Vries, directeur Combiwel Buurtwerk (foto links):
"Om te omschrijven wat de betekenis is van werken bij Combiwel Buurtwerk neem ik je mee naar onze inzet in coronatijd. Vanaf het moment dat de omvang van de pandemie duidelijk werd, zijn al mijn collega's proactief contact gaan zoeken met de buurt, de buurtbewoners, onze deelnemers, bezoekers, vrijwilligers, partners en onze collega-organisaties. Onze locaties bleven open voor de meest kwetsbaren, voor de Amsterdammers die door de hulpverleners in onze gebouwen geholpen konden worden, vanzelfsprekend netjes coronaveilig."

"We gingen creatief de straat op met koffie, koekjes en informatie, om te praten en te helpen. We porden de jongeren op om zich aan de regels te houden, we boden sport en beweging binnen de grenzen van corona en we tuigden zowel voor kinderen als volwassen in korte tijd digitale buurthuizen op.

Boven op de waardering die we van de Amsterdammers en van de gemeente altijd al krijgen, kwam er nu ook de erkenning van de overheid. Zo werd welzijn een cruciaal beroep en kregen we het verzoek van de premier - in een persconferentie - om te kijken naar de kwetsbare samenleving. De sociale harten konden zich nu van rechts tot links, van groot naar klein en van burger tot professional verenigen.

Dat uitte zich ook in het enthousiasme over ons initiatief om een stedelijke hulplijn op te zetten: Voor elkaar in Amsterdam.  Jongeren hebben we steeds opgezocht en ook ontvangen. Zo veilig mogelijk, echter soms met enig risico. Want het is belangrijk er voor hen te zijn. Dat geldt ook voor de dagbesteding voor mensen met dementie. Die waren open zodra het mocht en er werden huisbezoeken afgelegd.

Mijn collega's in alle geledingen en op alle niveaus lieten zien waar ons werk om draait en waren er. Want in het hart van de buurtwerker, de jongerenwerker, de brede talentontwikkelaar, de sociaalwerker, de sportbuurtwerker en al die andere collega's zit gebakken dat we niemand in de steek willen laten, wat de situatie ook is.

Ik ben er dan ook supertrots op dat ik directeur mag zijn van Combiwel Buurtwerk. We zijn samen trots op wat we hebben neergezet met elkaar en vooral ook trots op al die Amsterdammers met wie we hebben samengewerkt. Want we doen het niet allemaal zelf, we zorgen vooral voor de inzet van de Amsterdamse krachten!"