Clubleden en mantelzorgers AOC zijn blij met Buurtwerk

Bekijk de video Clubleden en mantelzorgers AOC zijn blij met Buurtwerk

Marry, mantelzorger en echtgenote van deelnemer Dick: "Ik ben de echtgenote van Dick. Hij heeft sinds 2019 de diagnose Alzheimer en ik ben zijn mantelzorger. Ik ben hier gekomen via mijn casemanager en mijn huisarts. Beiden vonden dat Dick meer nodig heeft om de dag door te komen. Zodoende zijn we hier begonnen, eerst eigenlijk twee uurtjes per dag. Hij is heel enthousiast en daar gaat het me om. Ook de dagen dat hij iets heeft van jeetje ik heb geen zin en zeg ik wil je thuis blijven? Nee, ik ga er naar toe.  Het geeft mij gewoon ook even twee dagen rust. Dan ga ik dingen doen voor mezelf en kan ik mijn eigen afspraken maken, dat is gewoon belangrijk. Ik ben er dolblij mee. Ik hoop dat er gewoon meer van dit soort instanties komen. Dat heel Amsterdam inlopen heeft die vijf dagen per week open zijn en waar gewoon de mensen met dementie naartoe kunnen. Dat vind ik belangrijk."